english massage Izola    info@gibalnaterapija.si

SKOLIOZA - 4 DNEVNI TEČAJ SPS ZA

PACIENTE IN TERAPEVTE

PRAGA: 16.-19.7.2020


Vesela sem, da vam lahko predstavim alternativo klasičnemu zdravljenju skolioze z opornicami in operacijo. Skolioza hrbtenice se v večini primerov kaže kot sekundarni znak mišičnega neravnovesja, ki ga operacija ne more popraviti, lahko pa ga popravi ustrezna kombinacija manualne in gibalne terapije.

Spiralna stabilizacija je rehabilitacijska metoda za težave s hrbtenico in odpravo mišičnih neravnovesij, ki jo že preko 30 let razvija in širi po svetu dr. Richard Smišek iz Prage.

Velik uspeh ima pri zdravljenju skolioz pri otrocih in odraslih. Od leta 2013 v Pragi organizirajo, ne samo tečaje za terapevte, ampak tudi tečaje za paciente oz. otroke v spremstvu staršev. Pacienti in starši, ki so izobraženi o svojem stanju oz. stanju otroka ter usposobljeni izvajati vaje pravilno in v pravem zaporedju, so bolj motivirani in opremljeni za redno delo doma, ki je nujno za uspeh.


TEČAJ KONZERVATIVNEGA ZDRAVLJENJA SKOLIOZE po metodi Spiralna stabilizacija (SPS). 


Tečaj obsega:

 • teoretični del o SPS metodi in skoliozi ter njenih vzrokih;
 • praktični del - vaje, zaporedje in progresija vaj, korekcije posameznih vaj;
 • učenje manualnih tehnik za sproščanje specifičnih mišičnih verig;
 • dvakrat dnevno vodena skupinska vadba.
 • 4 dni usposabljanja od 9h do 17h (z uro odmora za kosilo)

Dosedanje izkušnje potrjujejo, da je za uspeh ključna kombinacija vadbe in manualne terapije. V Prago hodijo pacienti iz Češke, Nemčije, Slovaške, Nizozemske in iz drugih držav na tedenska zdravljenja in individualne terapije. Redno izvajajo dvodnevne tečaje v češčini, v angleščini pa le po dogovoru.

Usposabljanje je namenjeno:
 • otrokom v spremstvu staršev oziroma skrbnikov,
 • odraslim s skoliozo
 • terapevtom oz. trenerjem

Tečaj je zaradi lažje organizacije in bolj dostopne cene organiziran v Pragi na njihovi kliniki.

Cena štiridnevnega tečaja v angleškem jeziku je 400 EUR na osebo z izjemami, kot so izpostavljene v nadaljevanju:


 • Otrok do 18 let s skoliozo + spremljevalec (starš) 400 EUR

 • Odrasel s skoliozo + spremljevalec (terapevt/trener) = 400EUR + 200EUR

 • Odrasel s skoliozo 400 EUR

 • Terapevt 400 EUR


Plačilo tečaja se izvede na kliniki na dan prihoda.


Tečaj vodi zdravnica dr. Alena Böhmerová, ki je na kliniki zaposlena.


Tečaj je primeren za otroke od 5 leta dalje in je vključitev spremljevalca, ki se nauči korekcij vaj za svojega otroka in manualnih tehnik, pomemben del zdravljenja, saj je za uspeh ključna redna vadba doma.


Odrasli pacienti imajo lahko s seboj  spremljevalca (terapevt ali trener), ki jim tekom tečaja pomaga pri korekcijah vaj in se usposablja v manualnih tehnikah. V tem primeru spremljevalec plača polovično ceno tečaja. Tako si oseba zagotovi vodstvo in podporo na in po tečaju, terapevt/trener pa pridobi novo znanje.


Tečaj pokriva osnove metode SPS, zato je primeren tudi če metode še ne poznate.Udeležba na matični kliniki dr. Smiška v Pragi ima poleg ugodne cene še druge prednosti.


Za paciente je za dodatno plačilo po predhodnem dogovoru omogočen:

 • individualni pregled pri zdravnici,
 • manualna terapija pri izurjenem terapevtu, ki olajša vadbo in pomaga pri napredku ter
 • rentgeneska slika hrbtenice na ortopedski kliniki. Slikanje poteka po navodilih dr. Smiška (celotna hrbtenica v stoječem položaju), kar zagotavlja realno sliko položaja hrbtenice oz. sile, ki vlečejo hrbtenico v ukrivljen položaj.

Preglede in slikanja se lahko opravi en dan pred tečajem po predhodnem dogovoru.


Sama sem se že večkrat izobraževala pri dr. Smišku. Pridobljeno znanje uporabljam pri svojem delu in stranke dosegajo pozitivne rezultate. Nad njegovo metodo sem se navdušila iz več razlogov, med drugim zato, ker je znanstveno podprta in zagovarja celostni pristop. Primerna je tako za rehabilitacijo, kot za regeneracijo ali ogrevanje. Izvaja se stoje in je odlična preventivna vadba, ki se jo lahko vključi kot ogrevanje ali ohlajanje v sklopu športnega treniranja otrok in odraslih.


Metodo SPS uporabljam od leta 2012 in v času tečaja vam bom na razpolago z informacijami tako o vajah ali o teoretičnem delu.


Več o  SpiralnI stabilizacijI si lahko preberete na tukaj ali obiščete uradno stran www.spiralstabilization.com

PREVOZ: samostojno ali po dogovoru skupinski prevoz.

NOČITVE: samostojno (Airbnb), lahko tudi v njihovem majhnem hotelu ali v primeru interesa pomagam pri organizaciji nočitev.

Prijave in dodatne informacije na info@gibalnaterapija.si ali 040 579 630

Z vami grem Vanja Rogač, dipl. kineziologinja in terapevtka po SPS metodi. Imam opravljen tudi tečaj za skoliozo in si bom na tem tečaju osvežila znanje. Udeležencem bom v oporo tam in po vrnitvi v Slovenijo.

Nekaj utrinkov iz prvega tečaja za paciente leta 2013 lahko pogledate tudi na uradni strani  TUKAJ MNENJA PRVIH SLOVENSKIH UDELEŽENCEV TEČAJA 2019

PIŠITE NAM: